PDF maken

PDF maken

pdf

Handige tools en software voor het werken met PDF bestanden: documenten omzetten naar PDF, bewerken, samenvoegen, tekst eruit halen en de beveiliging opheffen.

Kijk voor de beste PDF viewers op: PDF openen.

Documenten omzetten naar PDF


Ingebouwde PDF plugins
De kantoorpakketten Office 2010, Office 2013 en OpenOffice.org kunnen standaard elk document opslaan als PDF. Als het document geopend is kan het in Office 2010/2013 via Opslaan worden opgeslagen als PDF. In OpenOffice.org is de optie te vinden in het menu Bestand - Exporteren als PDF.

Plugin voor Office 2007 - om PDF's te maken met Microsoft Office 2007.

doPDF
Klein programma om elk document op de computer om te zetten naar PDF. doPDF installeert zichzelf als een printer. In een programma kies je Afdrukken, en print je het document naar PDF.
Platform: Windows 8, 7, Vista, XP, 2008, 2003, 2000 Server.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

Nitro Reader
Om een document om te zetten naar PDF sleep je het in het venster van Nitro (of bovenop het Nitro icoon op de desktop). Dit programma is tevens een PDF viewer, en kan tekst en afbeeldingen uit een PDF halen.
Platform: Windows 7, XP, Vista.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

PrimoPDF
PrimoPDF installeert zich op de computer als een printer. Je kan hoge resolutie PDF's maken en opties instellen voor o.a. drukwerk, webweergave en encryptie. PrimoPDF kan ook meerdere PDF's samenvoegen.
Platform: Windows 7, XP, Vista.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

Online PDF tools

Documenten omzetten naar PDF: Convert Files | Cometdocs
Online omzetten van documenten naar PDF. Bij Convert Files krijg je een link waarmee je het nieuwe bestand kunt downloaden. Cometdocs stuurt het naar een mailadres. Deze documenten kunnen o.a. worden omgezet naar PDF: doc, docx, ods, odt, ppt, pptx, rtf, txt, xls, xlsx.

Meerdere PDF's samenvoegen: NLM DocMorph
Meerdere bestanden - maximaal 10 - zijn hier samen te voegen tot één PDF. Dit kunnen ook verschillende soorten bestanden zijn: o.a. doc, html, jpg, ppt en xls. Je ontvangt een link om de PDF te downloaden. Wel registreren.

PDF-bestand kleiner maken: Free PDF Compressor
Programma om PDF's te comprimeren, zodat het bestand kleiner wordt (voor Windows).

Pagina's uit een PDF halen: FoxyUtils SplitPDF
Bij deze dienst kun je een PDF uploaden en aangeven welke pagina(s) je eruit wil halen. Je ontvangt direct een link om de nieuwe PDF te downloaden. De maximale grootte van de geuploade PDF is 50 MB.

PDF omzetten naar tekst: Free PDF to Word
Na het uploaden van de PDF wordt de het document direct omgezet naar doc, docx of rtf. Je kan het bestand ook naar je e-mailadres laten sturen.

PDF formulier invullen: PDF Escape
Deze viewer kan een PDF openen, en kleine wijzigingen maken: je kan een PDF formulier invullen, en tekst en invulvelden toevoegen.

Mail en bijlagen omzetten naar PDF: Mail2PDF
Deze online dienst zet elke mail met bijlagen om naar één PDF. Het werkt als volgt: je stuurt de e-mail met bijlagen naar een speciaal e-mailadres: 123apestaartmail2pdf.nl. De PDF wordt per omgaande teruggestuurd. Alle soorten e-mail bijlagen worden verwerkt in de PDF, waaronder doc, docx, xls, pps, odt, jpg, png, psd, html, zip en rar. De freeware versie van deze dienst bevat reclame.

PDF boekje printen: BookletCreator
Via deze website kun je een grote PDF (max. 20 pagina's) handig uitprinten. De pagina's worden in een andere volgorde gezet, waardoor ze na dubbelzijdig printen als een boekje in elkaar te vouwen zijn. Er is een handleiding online. Geen registratie nodig.

Webpagina omzetten naar PDF: HTML PDF Converter
Op deze website kun je elke webpagina omzetten in een PDF. Het werkt snel: plak het webadres in het venster, en de PDF wordt direct aangemaakt.

PDF bewerken en omzetten

First PDF
Dit kleine programma zet een PDF om naar een Word document (of tekst-bestand). De opmaak blijft daarbij bewaard. First PDF is vooral handig om kleine wijzigingen te maken. Bij het bewerken van grote stukken tekst kan het lastig zijn dat een omgezet document veel tekstvelden bevat. Het is ook mogelijk om de foto's uit een PDF op te slaan als losse beeldbestanden.
Platform: Windows XP, 2000, 2003, ME, Vista, Windows 7, Windows 8.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

PDFill PDF Editor
Eenvoudig programma dat allerlei bewerkingen met PDF's kan uitvoeren, waaronder het samenvoegen of splitsen van PDF's, verwijderen van pagina's, pagina's in een andere volgorde zetten, een watermerk toevoegen en het toevoegen van kop- of voetteksten.
Platform: Windows (alle versies)
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

PDF-XChange Viewer
Handig, klein programma om PDF's te openen en kleine wijzigingen te maken: o.a. teksten markeren, notities toevoegen en formulieren invullen.
Kijk voor een handleiding op: PC Web Plus
Platform: Windows XP, 2000, Vista, Windows 7, Windows 8.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

PDF beveiliging verwijderen

Freeware PDF Unlocker
Klein programma om wachtwoord-, print- en en bewerkingsrestricties van PDF's te verwijderen. Om een wachtwoord eraf te halen moet je het wel kennen.
Platform: Windows XP, Vista, Windows 7.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

Unlock-PDF
Deze website verwijdert de beveiliging tegen bewerken, kopiëren en printen van gelockte PDF's. Geen registratie nodig.
Platform: Online.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

PDF metadata wijzigen

BeCyPDFMetaEdit
Klein programma om de metadata van een PDF te wijzigen, zoals auteur, titel, onderwerp en trefwoorden. Je kan ook het wachtwoord van een beveiligde PDF verwijderen (je moet het wachtwoord wel weten).
Platform: Windows (alle versies).
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.
   
© ACL-webdesign 2014