Portfolio online

Portfolio Online


portfolio
Een portfolio op internet is een must voor kunstenaars, fotografen en andere creatieven. De beste diensten op dit gebied nemen alle techniek uit handen en brengen het publiek naar je toe.

Behance Network
Community voor creatieven waar je zelf een portfolio kan onderhouden. Het werkt goed en snel. De achtergrond en de kleuren zijn aan te passen, en alle soorten media kunnen worden geplaatst. Behance is vooral geschikt voor netwerkers.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Nee.
Gratis: Ja.
Voorbeeld: Marieke Crabbé

Carbonmade
Uitstekende portfolio's waarin visueel werk optimaal gepresenteerd kan worden. Een Carbonmade portfolio ziet er strak uit, met een nadruk op (grote) foto's. Er kunnen ook video's worden geplaatst.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Ja.
Gratis: Gratis t/m 5 projecten met 35 foto's. Daarboven betaald abonnement.
Voorbeeld: Ernesto Visser

Dripbook
Dripbook is een platform voor kunstenaars, voor portfolio's en promotie. Je kan meerdere portfolio's en websites aanmaken (ook afgeschermd) en apps maken van eigen werk, om te plaatsen op andere websites. Dripbook is niet erg overzichtelijk, maar biedt veel mogelijkheden om een groter publiek te vinden.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Nee.
Gratis: Nee. Gratis proefabonnement en diverse betaalde abonnementen.
Voorbeeld: Achnaton Nassar

FormatPixel
FormatPixel is ideaal voor het promoten van - bijvoorbeeld - fotografie, mode of design. Een portfolio ziet eruit als een glossy brochure: een reeks schermen, waar je doorheen bladert. Werkt snel en ziet er gelikt uit. Niet geschikt voor veel tekst: het draait hier om de plaatjes.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Nee.
Gratis: Eén project is gratis. Met een betaald abonnement kunnen meerdere projecten worden gemaakt.
Voorbeeld: Chris Robson

MySpace
Een profiel op MySpace is een must voor muzikanten. De nieuwe layout ziet er gelikt uit, en een profiel levert gegarandeerd aandacht op. Op een gratis MySpace pagina kun je o.a. foto's, muziek en video plaatsen, en contacten onderhouden met fans.
Nederlands: Ja.
Eigen domeinnaam: Nee.
Gratis: Ja.
Voorbeeld: Lady Gaga

Paspartout
Prachtige portfolio's voor kunstenaars, fotografen en andere creatieven. Een Paspartout portfolio ziet er goed uit, en is eenvoudig op te zetten. Je kan bloggen, foto's uit Flickr importeren, en foto's bewerken met een ingebouwde foto-bewerker. Een betaald abonnement biedt meer mogelijkheden: o.a. eigen domeinnaam, webshop en geheel aanpassen van de layout.
Nederlands: Ja (de applicatie, de website is Engelstalig).
Eigen domeinnaam: Ja, bij een betaald abonnement.
Gratis: Gratis basisabonnnement. Betaalde abonnementen met meer opties.
Voorbeeld: Bart en Pieter Tuinarchitectuur

Zie ook: Gratis website
   
© ACL-webdesign 2014