Website maken met Google Sites


logo-handleiding-google-sitesIedere organisatie heeft een website nodig die gemakkelijk te onderhouden is. De gratis webdienst van Google maakt het mogelijk om - zonder technische kennis - een complete website te maken met agenda, adressenlijst, downloads en fotopagina.

Wat is Google Sites?
Google Sites is een online systeem om websites te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een computer met internet. Een standaard account is gratis (alles wat in deze handleiding staat valt daaronder). Er wordt geen reclame op de website geplaatst.

Voor wie?
Met Google Sites kun je een website maken voor - bijvoorbeeld - een club, team, schoolklas, familie, stichting of vereniging. Een website om informatie uit te wisselen, inclusief agenda, downloads en andere onderdelen. Alles is gemakkelijk zelf aan te passen, ook door verschillende mensen. Google Sites is niet geschikt als je een geheel eigen vormgeving wil. Het is minder geschikt voor zakelijke websites of portfolio's.

Voorbeelden van Google Sites
De keuken van mevrouw de Boer
Heemkundekring Tilburg

Wat staat er in deze handleiding?
In 10 stappen wordt een website gemaakt met Google Sites. Alles komt langs: het maken van een account, pagina's en menu, en het toevoegen van nieuws, foto's en agenda.

Handleiding Google Sites

 1. Opzet van de website
 2. Google Account aanmaken
 3. Website aanmaken
 4. Pagina's maken
 5. Menu aanpassen
 6. Startpagina indelen
 7. Vormgeving aanpassen
 8. Statistieken aanmaken
 9. Promotie
 10. Onderhoud

Uitbreiding van de website

 1. Smoelenboek
 2. Adressenlijst
 3. Documenten downloaden
 4. Fotopagina

pdfDownload de complete handleiding (pdf)


Is Google Sites te gebruiken met een eigen domeinnaam?
De standaard URL van een website is: http://sites.google.com/site/mijnnaam.
Het is mogelijk om een eigen domeinnaam aan de website te koppelen. Hiervoor moeten de DNS gegevens van het domein worden aangepast, bij de provider waar het eigen domein is geregistreerd. Google biedt meer uitleg op: Uw site verwijzen naar uw eigen URL.

   
© ACL-webdesign 2014